Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

online videoCursus

SEO voor Fotografen

Je wilt hoger ranken in Google zodat er meer bezoekers (= potentiële klanten) op je website komen. Maar hoe pak je SEO aan als fotograaf?

Fotograaf Mandy scoort met meerdere pagina’s bovenaan Google en haalt hier veel klanten uit. Wij, Mandy en SEO expert Linsey, leren je in deze praktische cursus onze stappen en hoe jou dat ook lukt.

 • 6 video’s (± 10 min per video)
 • Samenvatting & Checklist PDFs
 • Voor €95 excl. btw. En toch niet tevreden? Dan krijg je tot 14 dagen je geld terug.

Leer hoe je SEO praktisch toepast als fotograaf. Zonder moeilijke technische termen!

Herkenbaar?

Je wilt meer bezoekers op je website, zodat je makkelijker klanten krijgt. SEO is daarbij belangrijk, maar wat is het nou echt? En vooral, hoe pas je dit praktisch toe? Zonder daarbij tech savvy te hoeven zijn.

 • Je wilt meer uit je website halen, maar je weet niet hoe.
 • Je voelt je overweldigd door de wirwar van verschillende SEO adviezen.
 • Je doet maar wat met SEO op je website.
 • Je wilt praktisch, snel en effectief aan de slag kunnen.

Met onze cursus geven we je een kijkje in onze SEO keuken!

Leer in één uur alles wat je moet weten

In onze cursus gaan we gericht te werk. Geen moeilijke termen of omwegen. Na een uurtje weet je alles wat je als fotograaf moet weten over SEO.

Na de cursus:

 • Je weet wat je moet doen om als fotograaf hoger te ranken in Google.
 • SEO is geen enge of moeilijke term meer voor jou.
 • Je kan praktisch aan de slag en hebt zin om je website te verbeteren.
 • Je heb een kijkje gekregen in de keuken van een fotograaf die al goed scoort in Google.
Mandy & Linsey
Mandy & Linsey

Wie zijn wij?

Mandy is al meer dan 12 jaar fotograaf en ze scoort hoog in Google met haar twee fotografie websites. Ze is altijd bezig met nieuwe stappen zetten in haar onderneming, online en offline.

Linsey is webdeveloper en SEO expert. Ze is de technische van ons tweeën. Ze is altijd bezig met nieuwe kennis opdoen, en dit testen we dan op Mandy’s websites. Met positief resultaat! 

Waarom deze cursus?

Doordat we zoveel weten van SEO én van fotografie besloten we onze kennis te bundelen om andere fotografen te helpen.

In deze SEO voor Fotografen cursus geven we daarom echt gericht antwoord op de vraag, ‘Hoe kom je als fotograaf hoger in Google?’.

En ja, het vereist meer dan mooie foto’s!

Mandy
Mandy’s ervaring

De kracht van een goed scorende website

Mandy: “Ik deed eigenlijk maar wat op mijn website, voordat we er samen echt aan de slag mee gingen. Ik haalde amper klanten binnen via mijn website.

Door gericht aan mijn website te werken, merkten we dat verschillende pagina’s steeds beter gingen scoren. En hiermee sloegen we meerdere vliegen in één klap.

Want ik gaf bezoekers veel informatie en een fijne ervaring op mijn site, waardoor ze sneller boekten én ik ging steeds hoger scoren in Google. Ik kreeg steeds meer klanten die echt bij mij passen én was ik minder tijd met vragen beantwoorden.

En dit is geen toeval, deze elementen hangen allemaal samen. Doordat ik zo goed gevonden wordt, kan ik kritischer zijn in het werk wat ik aanneem en kan ik nieuwe stappen zetten in mijn onderneming (lees: prijzen verhogen!).

En het mooie? Dit lukt me zonder technische kennis. Natuurlijk heb ik Linsey achter de hand, maar in onze cursus zal je zien dat techniek echt niet zo belangrijk is.

Onze kennis delen we graag met jou. Want ik weet hoe lastig het kan zijn om genoeg klanten te krijgen, terwijl je het echt niet helemaal alleen hoeft te doen.”

Hoe is de cursus opgebouwd?

De cursus bestaat uit 6 video’s waarin je leert wat SEO is en hoe je het toepast als fotograaf op én voorbij jouw website.

Wat is SEO?

Eerst leer je wat SEO nou precies inhoudt en hoe Google websites (pagina’s, eigenlijk) rankt.

SEO toepassen per pagina

Google toont pagina’s, niet hele websites, als resultaat. Die ene pagina moet een geweldig antwoord op de zoekopdracht vormen. Hoe doe je dat? Hoe geef je de juiste signalen aan Google?

SEO toepassen vóórbij de pagina

Wanneer iemand googelt naar een fotograaf, wil Google natuurlijk geen oplichters tonen. Daarom kijkt Google ook naar de rest van jouw website én hoe jij op andere websites genoemd wordt.

Leer je hoe je Google duidelijk maakt dat jij een betrouwbare en gewaardeerde fotograaf bent. 

Bonus: Ranken op locatie

Ranken op locatie is een manier om eruit te springen. Neem jij het liever op tegen trouwfotografen in Zutphen of in heel Nederland? Leer hoe je Google laat weten op welke locatie(s) jij relevant bent.

“Mandy en Linsey weten waarover ze het hebben door hun achtergrond en jarenlange ervaring. Dat merk je direct uit hun verhaal. Zij delen hun kennis op een laagdrempelige wijze, begrijpelijk en praktisch. Het is geen technisch verhaal, maar gewoon beredeneerd vanuit de klant. Dat is waar je het voor doet en je motivatie zit!”

Josine

cursus preview

Cursus: SEO voor Fotografen

Leer in één uurtje alles over SEO voor fotografen!

 • 6 video’s (± 10 min per video)
 • Samenvatting & Checklist PDFs
 • Leer wat SEO is en hoe je het praktisch toepast op en voorbij jouw fotografie-website

Voor €95 exclusief btw

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het?

Nadat je de cursus besteld en betaald hebt, ontvang je een mailtje met de inloggegevens tot de cursus en met de factuur.

Eenmaal ingelogd kun je alle video’s bekijken wanneer het jou uitkomt. Daarnaast vind je daar ook alle PDF downloads: de slides, checklists en een samenvatting.

Kom ik hierna gegarandeerd op nummer 1 in Google?

Nee, helaas, was het maar zo makkelijk. Wij geven je de tools om SEO effectief aan te pakken, maar je moet dit dan wel zelf echt toepassen. En een nieuwe (of verbeterde) pagina heeft meestal een paar weken, vaak zelfs maanden, nodig om hoog te komen in de zoekresultaten. 

Dus we kunnen je niet beloven, “doe dit en volgende week sta op je #1”. Zo werkt SEO niet.

Ik ben totaal niet technisch, ga ik de cursus snappen?

Ja, SEO is veel minder technisch dan mensen denken. Dingen zoals laadsnelheid wegen minder zwaar dan een goed verhaal. Daarom focussen we daar ook meer op in de cursus.

In de samenvattende PDF leggen we wel uit met welke technische factoren je rekening kan houden en hoe je dit kan testen, maar de focus ligt veel meer op inhoud dan op techniek.

SEO is abracadabra voor mij, is dit iets voor beginners?

Jazeker! We beginnen eerst met een introductie tot SEO zodat ook complete beginners snappen waar we het over hebben.

We willen met deze cursus SEO juist op laagdrempelige manier introduceren aan fotografen.

Ik weet al best veel van SEO, hoe diep gaan jullie?

Dit ligt aan jouw interesse. Wil jij alles weten over de techniek of over hoe Google onder de motorkap werkt? Indexatie, laadsnelheid verbeteren, dat soort dingen? Dan is dit niet de cursus voor jou. 

Wij focussen op welke positieve signalen je aan Google kan geven zodat het jou als betrouwbare fotograaf ziet en jouw pagina als goed zoekresultaat ziet. Meer een praktische dan theoretische aanpak dus. 

We delen onze aanpak voor Mandy’s websites en waarom wat wel en niet werkt. Een kijkje in onze keuken, zeg maar. Mocht dat je aanspreken, dan is deze cursus zeker geschikt voor jou!

Ik ben geen fotograaf, is dit iets voor mij?

We gaan echt in op wat fotografen moeten weten over SEO, maar de algemene principes zijn ook zeker voor andere branches van toepassing, dus je zult er wel iets van opsteken.

Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een berichtje!

Liever persoonlijk advies?

Heb je behoefte aan advies op maat? We bieden ook adviesgesprekken aan.

Wij reviewen van tevoren jouw website en geven je daarna gericht advies in een online gesprek. Ook kun je al jouw vragen stellen.